Höghöjdsbana

Ett äventyr bland trädtopparna!

Höghöjdsbana i Kalmar

Vuxen 419 kr, Barn 219-319 krBoka upplevelse
  • Ett minne för livet
  • Fantastisk naturupplevelse
  • Engagerade guider

-Ditt nästa äventyr.

Ta med dig familj och vänner för klättring och ziplines bland trädtopparna!

Våra höghöjdsbanor är utformade av proffs för att ge dig maximalt med äventyr. Våra banor är byggda utifrån zoner som markerar höjden och svårighetsgraden – så att du oavsett höjdrädsla, ålder eller erfarenhet kan få en upplevelse du sent ska glömma!

I varje bana får ni möjlighet att testa på olika hinder med integrerade ziplines, så att oavsett vilken bana ni väljer, får ni en bra blandning av balans, styrka och pirr i magen!

Läs mer om vilka banor som finns i parken under fliken ”Våra banor” längre ner på sidan.

Ett besök hos oss

Klättringen börjar med en 30 minuters säkerhetsgenomgång och påselning i vår Introzone, där får ni testa på olika hinder och ziplines på en lägre höjd för att därefter ta er vidare upp på högre höjder. Ni får sen fri tillgång till våra höghöjdsbanor i 2 timmar, svischa fram i zipline och klättra så mycket ni bara orkar och hinner!

Äta i parken

Ta gärna med picknick och slå er ner före eller efter klättringen på någon av  våra mysiga sittplatser i skogen. Det finns även grillmöjligheter i närheten av våra parker, men ta med egen kål och tillbehör för detta. (Undantag i Sollentuna som ännu inte har möjlighet för grill)

Branschledande säkerhet

På Upzone klättrar du i helkroppssele och med CliC-iT® karbinhakar för att hålla säkerheten på topp och vår utbildade personal är alltid närvarande i parken för att guida och peppa dig. Så du kan vara avslappnad och fokusera på att ha roligt medans vi har koll på säkerheten!

Planera ditt besök

Läs mer här!

Familjeklättring

– Alltid ca 20% bättre pris för Barnfamiljer!

Boka vårt familjeerbjudande – samma klättring men till ett förmånligare pris.

Ta med hela familjen för en rolig och äventyrlig dag tillsammans hos oss på Upzone. Vi lovar att ni alla kommer känna glädje och mod efter att ni har klättrat i våra olika höghöjdsbanor.

När ni bokar familjeklättring har ni fortfarande tillgång till de banor enligt er längdgräns, precis samma som ”höghöjdsbana”, men till ett fördelaktigt pris.

Info
Familjepaketet innebär ett förmånligare pris för barnfamiljer med barn under 18 år. För att ta del av erbjudandet behöver ni vara 1-2 vuxna och max 6 deltagare.

*Familjeklättring är rabatterat med ca 20% från ordinarie pris /person. Priset justeras beroende på hur många ni bokar.

  • Ett minne för livet

  • Kul för hela familjen

  • Unik upplevelse

Boka här!

Upzone Kalmar

– Spänningen ligger i luften!

Ute på Stensö udde ekar skratten mellan träden och äventyret är påtagligt. Välkommen till Upzone i Kalmar!

Äventyrsparken är utrustad med 5 stycken olika höghöjdsbanor. Alla indelade i olika Zoner så att vem som helst vågar klättra och utmana sig. Vår lägsta zone är Kidszone på 1,5 meters höjd och vår högst är Riskzon på 12 meters höjd, som sen avslutas med ett hopp! Våra olika hinder är inspirerade av Kalmar – Klättra över hinder som Kalmar slott, Vasastenen och ta dig fram via en vindsurfing bräda. 

Våra erfarna och engagerade guider lotsar dig genom banorna och gör besöket tryggt, men såklart även spännande!

Längdgräns

I dem flesta av våra höghöjdsbanor har vi en längdgräns på +125cm förutom i vår tuffaste bana Riskzone, som har +145cm. Hos oss på Upzone Kalmar har vi även en lägre bana för dem mindre barnen -Kidzone. Här kan man klättra när man är +100cm lång.

Använd ditt Friskvårdsbidrag

Läs mer!

Våra banor - Klicka här

Kidszone

I Kids Zone hittar även de minsta sitt äventyr. Kanske inte lika högt uppe men med liknande hinder som syskonen får göra och precis samma säkerhetssystem. Är du sugen på att klättra i spindel-nät, ta dig över svampar och stockar? Då är Kids zone något för dig!

Högsta punkt: 2 meter
Antal hinder: 11st
Svårighetsgrad: Lätt
Från 100 cm

Fitnesszone

I Fitness Zone får du ta fram din fysiska sida och ta första steget mot högre höjder. Här tar du dig över kanoter, svischar fram i ziplines och utmanar din styrka i en rolig klättervägg. Början på ett riktigt äventyr!

Högsta punkt: 5 meter
Antal hinder: 9st, varav 3st linbanor
Svårighetsgrad: Medel
Från 125 cm

Flyzone

I Flyzone susar du fram bland blad och grenar. En perfekt bana för dig som vill ha en smygstart på det stora äventyret där linbanor står i centrum. Flyg fram genom skogen i vår längsta och härliga zipline på 97 meter. Fly zone är en favorit bland många av våra gäster.

Högsta punkt: 8 meter
Antal hinder: 10st, varav 5st ziplines
Svårighetsgrad: Lätt
Från 110 cm

Adventurezone

I Adventurezone startar du med en repstege och fortsätter sedan med massor av roliga hinder. Här får du balansera på en surfbräda, använda din styrka över kluriga tetrissblock och sen kan du välja att avsluta banan med  ett hopp från plankan, eller surfa ner via stegen.

Högsta punkt: 6 meter
Antal hinder: 8st, varav 3st linbanor
Svårighetsgrad: Medel till svår
Från 125 cm

Riskzone

I Riskzone blir även den mest orädde utmanad med tekniska, fysiskt krävande och långa hinder. Riskzone ärvåran tuffaste bana, och avslutas med Big Jump på 13 meter! Men innan hoppet tar du dig igenom hinder som armgång, balansera på en smal vajer och det roliga Tarzan hoppet!

Då banan kan upplevas olika svår för barn rekommenderar vi att någon vuxen klättrar aktivt med yngre barn.

Högsta punkt: 11 meter
Antal hinder: 11
Svårighetsgrad: Svår
Från 145 cm

Boka upplevelse

Searching Availability...