Du har inte valt någon stad.

tillval-aktiviteter-vanliga-fragor-hemester

Vanliga frågor

 • På Upzone Äventyrsparker använder vi oss av CliC-iT® karbinhakar för att hålla säkerheten på topp för alla våra gäster i höghöjdsbanorna. CliC-iT® är en fransk uppfinning som används i höghöjdsbanor runt om i hela världen. Det är ett kommunicerande system där ena karbinhaken är låst om den andra är öppen. I alla våra parker använder du som gäst CliC-iT® hakarna då de minimerar risken för att koppla loss båda säkringshakarna samtidigt – så att du kan ha kul och vara säker när du klättrar.

  Upzone är också officiell återförsäljare av CliC-iT® i Sverige, så kontakta oss gärna om du vill ha mer information.

 • Det är viktigt är att alla läser igenom våra användarvillkor och fyller i blanketten innan klättring, så att alla deltagare är medvetna om våra regler. Aktivitet på hög höjd medför vissa risker och vi jobbar mycket med förebyggande säkerhet genom våra regler. Vi vill också gärna veta om du har något fysiskt eller mentalt tillstånd som kan påverkas av klättringen (t.ex. tidigare axelskada, hjärtproblem eller autism) så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt om du får problem i banorna.

  Signera helst användarvillkoret online via din bokningsbekräftelse för att underlätta incheckningen. Länken hittar du i din bokningsbekräftelse. I sista utväg kan du skriva ut användarvillkoret hemma och ta med den till parken. Har du ingen möjlighet att skriva ut dem själv kan du läsa och fylla i dem på plats i parken, men kom då i god tid så ni hinner läsa dem ordentligt.

  Du hittar våra användarvillkor här.

 • Vi jobbar mycket med förebyggande säkerhet i våra parker, och vill därför att du tar av dig alla dina smycken och piercings innan du klättrar. Till exempel kan det vara lätt att fastna av misstag om du har örhängen, klocka/armband, ringar eller liknande på dig. Tar du av dig smyckena och lämnar dem hemma så kan vi undvika det.

 • Vi jobbar mycket med förebyggande säkerhet i våra parker. Vi vill därför att du lämnar alla lösa föremål på marken. Väl uppe i banan är det nämligen lätt att tappa mobilen av misstag eller att den glider ur fickan – och det är varken bra för telefonen eller i värsta fall personen som går på marken nedanför dig.

  Telefonen, nycklar eller liknande kan också vara i vägen för selen, även om du har dem i en stängd ficka, och orsaka att den inte sitter som den ska. Det finns också en risk att telefonen knäcks om den kommer i kläm mellan dig och selen när du klättrar.

  Lämna därför gärna lösa föremål hemma och ta bara med dig det nödvändigaste. Det finns möjlighet att låsa in eller lämna mindre föremål i incheckningsstugan, men vi har begränsat med förvaringsmöjligheter så ta inte med stora väskor eller likande.

 • Om du behöver hjälp, oroa dig inte! Vi har alltid minst två instruktörer på plats i anläggningen och håller uppsikt över dig som klättrar. Även om du kanske inte ser oss mellan träden så finns vi där. Behöver du hjälp eller har en fråga så kan du ropa på oss, så kommer vi och hjälper dig vidare.

  Om en situation skulle uppstå, där du behöver hjälp uppe i banan, kan vi också snabbt klättra upp till dig och fira ner dig med hjälp av vårt räddningssystem. Vi har en genomgående räddnings- och evakueringsplan som alla våra instruktörer också är utbildade i. Dessutom har vi scenariodagar där våra instruktörer får träna på räddningsarbete i parken. Alla våra instruktörer är utbildade enligt International Adventure Park Associations standarder för att hålla säkerheten på topp i våra parker.

 • Hos Upzone har vi ingen åldersgräns utan i våra banor gäller längdgränser. Det har vi för att vi vet att längden hos barn i olika åldrar kan variera och för att barnen ska få en så rolig upplevelse som möjligt vill vi att de ska nå och klara av alla hinder som finns i våra banor. Så även om barnet är stark och aktiv av sig blir det ett problem om hen inte har rätt längd eftersom våra banor är byggda och utformade utifrån de olika längdgränserna. Vid bokning behöver alltså en plats bokas för varje person som ska klättra enligt den längdkategori man tillhör.

  Längdgränsen skiljer sig åt beroende på vilken park ni besöker:
  Borås – 110 cm
  Gällö – 125 cm
  Göteborg – 125 cm
  Kalmar – 100 cm
  Luleå – 125 cm
  Oxelösund – 125 cm
  Skövde – 100 cm
  Ängelholm – 125 cm
  Åhus – 125 cm

 • För alla våra aktiviteter så bör du ha på dig oömma kläder efter väder. Många föredrar träningskläder och gympaskor. Tänk på att skorna sitter bra på foten – sulor med mönster ger oftast bättre grepp än helt släta sulor. Skorna måste täcka hela foten – sandaler eller liknande är ej tillåtna. Om det är kallt ute kan underställ vara bra, men undvik att ta den tjockaste dunjackan eller andra liknande kläder. Detta beror på att selen ska sitta tajt på kroppen, över kläderna, och du ska ha hjälm på huvudet.

  Sätt upp långt hår, lämna alla smycken och lösa föremål hemma. Undvik också att ha på dig sjalar eller andra löst fladdrande kläder.

  Vi använder handskar när vi klättrar och vi uppmanar alla besökare att ta med egna slitstarka arbetshandskar till parken. Om du inte har några egna så kan du köpa handskar av oss för 10 kr / deltagare.

 • Tyvärr så har vi begränsade möjligheter för ombyte i parken då våra anläggningar ligger i skogsmiljö. Toaletter finns, men då många behöver gå på toa innan och efter sin aktivitet uppskattar vi om ni byter om innan ni kommer till oss.

  Vi har ingen dusch i någon av våra parker, men flera ligger utmed vackra sjöar och hav. Passa på att ta ett dopp!

 • Upplägget på våra aktiviteter är lite olika beroende på vad du har bokat. Men se alltid till att vara på plats senast 15 min innan er aktivitet så ni hinner checka in och få information. Aktiviteten börjar nämligen den tid ni har bokat. Nedan kan ni läsa lite om hur några av de olika aktiviteterna går till.

  Äventyrsklättring:
  En instruktör hjälper först din grupp att få på sig selarna och kontrollerar att selen sitter bra på alla. Efter det får ni genomgå en säkerhetsinstruktion med instruktör på vår introbana. Detta görs i grupp och flera familjer & kompisgäng kan vara bokade i samma grupp. Efter säkerhetsinstruktionen värmer alla upp på introbanan som är 1 meter över marken. Därefter är det fri klättring i banorna resterande tid, och man kan dela upp sig och sprida ut sig på olika banor. Beroende på hur snabbt du och dina vänner klättrar så hinner ni med olika många banor. Det finns alltid en instruktör på plats i parken som håller uppsikt och coachar alla klättrande – som du kan ropa på om du har några frågor eller vill ha tips vid ett hinder. När tiden är slut hjälper en instruktör dig av med selen där du tog på dig den.

  Combat Archery Tag:
  Under denna aktivitet har du en instruktör som är med er under hela aktiviteten. Först får ni instruktioner och en genomgång av reglerna, dessutom får ni testa att skjuta lite med bågarna. Därefter blir ni uppdelade i lag och utmanas i olika spellägen efter antingen önskemål eller om ni föredrar att instruktören bestämmer. Exempel på spellägen är: prickskytte, Capture the Flag, Last Team Standing och Dödsmatch. I varje gren samlar ni poäng och i slutet koras det vinnande laget.

 • Du kan ta dig till alla våra parker med kollektivtrafik eller bil. Parkeringsmöjligheter finns vid varje park, men var ute i god tid då vi delar parkering med bl.a. Borås Djurpark eller Ängelholms Hembygdspark (beroende på stad). Under högsäsongen kan det vara svårt att hitta parkering i närheten av parken.

  Du får en exakt beskrivning hur du hittar till oss i din bokningsbekräftelse, och du kan också söka efter alla våra parker på Google Maps. Vi har även information om hur ni hittar hit här.

 • Området är inte till 100% tillgängligt med tanke på att våra parker ligger ute i naturen. Vi har gjort vårt bästa för att underlätta med stigar och sittplatser runt om i parkerna.

  Om du har särskilda behov, nedsatt hörsel/syn eller någon typ av funktionsvariation så uppskattar vi om du anmärker det i din bokning. Då kan vi förbereda vår personal så att du får en magisk upplevelse på Upzone.

  Har du fler frågor om tillgänglighet och vad som gäller för dig vänligen kontakta oss på boka@upzone.se för fler svar.

  Alla till Upzone!

  Vi vill att alla ska vara välkomna och kunna besöka Upzone. Vi jobbar just nu med att utbilda och etablera samarbete med teckenspråkig personal för att möjliggöra en fantastisk upplevelse för alla.

 • Våra öppettider varierar beroende på de bokningar vi har. Säsongen varar oftast från slutet på mars till början av november.

  För att se tillgängliga dagar, titta i respektive parks bokningskalender. Om den dag du vill besöka oss inte finns tillgänglig – kontakta oss så ska vi se om det finns möjlighet för oss att öppna upp parken åt er.

 • Hur många besökare vi har i parkerna varierar från dag till dag, men vår högsäsong är under juli-augusti. Vi försöker alltid sprida ut våra gäster så gott det går i banorna för att undvika köbildning och så att ni ska få en så bra upplevelse som möjligt.

  Kommer du ikapp någon i banan så kan du kanske snällt fråga om du får gå förbi, eller hjälpa personen framför dig om hen har problem och vill ha hjälp.

 • Om du har problem att boka eller inte kan se några tider i vår bokningskalender så kan det bero på att vi har stängt eller fullbokat i parken den dagen. Vill du boka för en större grupp kan du alltid kontakta oss så undersöker vi om vi kan öppna upp parken just den dag ni vill komma.

  Har du några andra problem vid bokning eller några frågor, kontakta gärna oss på 010-110 23 23 eller boka@upzone.se så hjälper vi gärna dig.

 • Hos Upzone har vi ingen åldersgräns utan i våra banor gäller längdgränser. Det har vi för att vi vet att längden hos barn i olika åldrar kan variera och för att barnen ska få en så rolig upplevelse som möjligt vill vi att de ska nå och klara av alla hinder som finns i våra banor. Så även om barnet är stark och aktiv av sig blir det ett problem om hen inte har rätt längd eftersom våra banor är byggda och utformade utifrån de olika längdgränserna. Vid bokning behöver alltså en plats bokas för varje person som ska klättra enligt den längdkategori man tillhör.

  Längdgränsen skiljer sig åt beroende på vilken park ni besöker:
  Borås – 110 cm
  Gällö – 125 cm
  Göteborg – 125 cm
  Kalmar – 100 cm
  Luleå – 125 cm
  Oxelösund – 125 cm
  Skövde – 100 cm
  Ängelholm – 125 cm
  Åhus – 125 cm

 • Före din bokning är det viktigt att du har läst och förstår våra bokningsregler. Du som bokar är ansvarig för att informera övriga deltagare om våra regler innan du slutför din bokning.

  Du hittar våra bokningsregler här.

 • Vi har tagit emot gäster under hela pandemin och det är tack vare våra goda rutiner med rengöring och hantering av utrustning.

  Om någon i sällskapet blir sjuk så ber vi er kontakta oss omgående. Det är inte säkert att vi kan flytta er aktivitet eller ställa in hela med kort varsel.

  Läs mer här: https://www.upzone.se/covid19/

 • Priserna hittar du om du klickar in på den aktivitet du är intresserad av i menyn ovan, eller för att få en prisoffert för ett större sällskap kan du skapa en bokningsförfrågan.

  Klättring i höghöjdsbana kostar från
  395 kr – Stora äventyrare (fr 145 cm)
  295 kr – Unga äventyrare (fr 125-144 cm)
  195 kr – Små äventyrare (fr 100-110-124 cm)

  Familjepaket:
  Boka vårt familjeerbjudande till ett förmånligare pris.
  Finns begränsat antal platser per dag. Familjepaketet är bokningsbart Måndagar, Onsdagar och Fredagar under högsäsong.
  Gäller för minst 3 deltagare och max 6 deltagare.
  Varje bokning måste består av minst 1 vuxen men max 2 vuxna och barn upp till 18 år. Välj Klättring höghöjdsbana – Familjepaket 2,5h i bokningskalendern för att se lediga datum och platser.

  För priser på vår andra aktiviteter – Gå in på respektive flik under Upplevelser.

 • Är ni en större grupp och vill boka så har vi lite olika erbjudanden. Bland annat har vi ett erbjudande för skolklasser, som gäller på vardagar under terminerna.

  Vi har också gruppriser för grupper som är större än 25 personer – 10 %

  Detta gäller dock ej för skolklass eller möhippa/svensexa.

   

Välj din Upzone-stad

Välj din närmsta stad eller den du tänkt besöka.

Jag vill inte välja stad