Du har inte valt någon stad.

Klättring i höghöjdsbana på Upzone

Vanliga frågor

 • Klättring i höghöjdsbana
  Vuxen: 419 kr – fr 145 cm
  Barn: 319 kr – fr 125-144 cm
  Mini äventyrare: 219 kr – fr 100-110cm  (Borås, Kalmar, Skövde)

  Priset kan skilja i våra olika städer, så för att veta vad det kostar i den park du vill besöka klicka här!

  Familjepaket
  Boka vårt familjeerbjudande till ett förmånligare pris.
  Gäller för minst 3 deltagare och max 6 deltagare.
  Varje bokning måste bestå av minst 1 vuxen men max 2 vuxna. Välj Klättring höghöjdsbana – Familjepaket i bokningskalendern för att se pris, lediga datum och platser.

  För priser på vår andra aktiviteter
  – Gå in på respektive flik under Upplevelser.

  Företag/Gruppbokningar
  Läs mer under flikarna i menyn högst upp på sidan för att se pris och skicka förfrågan på offert!

 • Längdgränsen skiljer sig åt beroende på vilken park ni besöker:
  Borås – 110 cm
  Göteborg – 125 cm
  Kalmar – 100 cm
  Oxelösund – 125 cm
  Skövde – 100 cm
  Sollentuna – 125cm
  Västervik – 125cm
  Ängelholm – 125 cm
  Åhus – 125 cm

  Minst 1 vuxen som klättrar: Göteborg, Sollentuna och Ängelholm
  Vi rekommenderar att en vuxen klättrar med barn som är under 144cm, då det kan behövas extra stöd och hjälp uppe i banan. Både hur dem hakar på sig mellan de olika hindren, fångar sig när dem åker zipline, men också för att känna sig trygga om modet sviktar där uppe.

 • I våra städer Borås, Kalmar och Skövde har vi en lägre bana för dem mindre barnen. Här kan föräldrar gå med på marken för att stötta och hjälpa till när dem klättrar.

  Men i våra andra parker rekommenderar vi att en vuxen klättrar med barn som är under 144cm, då det kan behövas extra stöd och hjälp uppe i banan. Både hur dem hakar på sig mellan de olika hindren, fångar sig när dem åker zipline, men också för att känna sig trygga om modet sviktar där uppe.

  Kontakta bokningcentralen om ni har frågor gällande detta:
  010 – 110 23 23 eller boka@upzone.se

 • Före din bokning är det viktigt att du har läst och förstår våra bokningsregler. Du som bokar är ansvarig för att informera övriga deltagare om våra regler innan du slutför din bokning.

  Du hittar våra bokningsregler: Här!.

 • Våra öppettider varierar i våra parker och tider öppnas upp efter behov och efterfrågan. För att se tillgängliga dagar, titta i respektive parks bokningskalender: Här!

  Om den dag du vill besöka oss inte finns tillgänglig,
  – Kontakta oss så ska vi se om det finns möjlighet för oss att öppna upp parken åt er.

  Säsongen varar oftast från slutet på mars till början av november.

 • Ja det går bra!

  För större bokningar som företag, skolklass eller grupper kan vi öppna upp parken på förfrågan. Samma sak gäller för våra olika Escape Games och Team aktiviteter!

  Gör din förfrågan här:
  Företag
  Grupper

 • Hur många besökare vi har i parkerna varierar från dag till dag, men vår högsäsong är under juli-augusti.

  Vi försöker alltid sprida ut våra gäster så gott det går i banorna för att undvika köbildning och så att ni ska få en så bra upplevelse som möjligt.

  Kommer du ikapp någon i banan så kan du kanske snällt fråga om du får gå förbi, eller hjälpa personen framför dig om hen har problem och vill ha hjälp.

 • Ja, det går bra! Skatteverket har godkänt klättring i Upzone’s höghöjdsbanor som friskvårdsaktivitet och omfattas därmed av skattefrihet. Dock gäller det bara för den ”anställde” och inte för övriga familjemedlemmar på kvittot.

  Vi sammarbetar med:
  Benify, Epassi Wellnet och Benifits

 • Då vi är en utomhusaktivitet håller öppet oavsett väder under hela säsongen! Det går fortfarande bra att klättra eller genomföra våra teamaktiviteter även om det regnar Så ta på er kläder efter väder!

  Skulle det börja åska och bli en säkerhetsrisk kan vi behöva pausa eller ställa in aktiviteten. Detta är en bedömning som personalen behöver göra på plats samma dag. Oftast kan vi pausa klättringen till exempel 30 minuter, för att sedan fortsätta när åskan dragit vidare.

 • Våra aktiviteter är utomhus, så tänk på kläder efter väder. Många föredrar outdoor eller träningskläder samt gympaskor när dem besöker oss.

 • Tyvärr så har vi begränsade möjligheter för ombyte och dusch i parken då våra anläggningar ligger i skogsmiljö.

  Toaletter finns i de flesta parker, men då många behöver gå på toa innan och efter sin aktivitet uppskattar vi om ni byter om innan ni kommer till oss.

 • Ja självklart! Alla våra parker är byggda i en härlig skogsmiljö och perfekt för picknick före eller efter aktiviteten.

  Tänk på att det är begränsat med sittplatser/bänkar och utbudet ser olika ut i varje park. Så ta gärna med en filt eller sittunderlag.

 • Utbudet ser olika ut i våra parker, så fråga gärna bokningscentralen innan ni besöker oss.

  Parker med grillmöjlighet:
  -Borås
  -Göteborg
  -Kalmar
  -Ängelholm
  -Åhus

  Många parker ligger i närheten av andra allmänna ytor där grillmöjlighet kan finnas.

  Tänk på att själva ta med egen ved/kål och det ni vill grilla, samt att ni kan behöva samsas med andra vid grillplatsen.

 • Ja det går bra att ta med sin hund till våra parker. Viktigt att de är kopplade och att någon kan gå undan med dem vid behov.

 • Du kan ta dig till alla våra parker med kollektivtrafik eller bil. Parkeringsmöjligheter finns vid varje park, men var ute i god tid under högsäsongen, då det vara svårt att hitta parkering i närheten av parken.

  Du får en exakt beskrivning hur du hittar till oss i din bokningsbekräftelse, och du kan också söka efter alla våra parker på Google Maps.

  Vi har även information om hur ni hittar till parken: Här!

 • Området är inte till 100% tillgängligt med tanke på att våra parker ligger ute i naturen. Vi har gjort vårt bästa för att underlätta med stigar och sittplatser runt om i parkerna.

  Om du har särskilda behov, nedsatt hörsel/syn eller någon typ av funktionsvariation så uppskattar vi om du anmärker det i din bokning. Då kan vi förbereda vår personal så att du får en magisk upplevelse på Upzone.

  Har du fler frågor om tillgänglighet och vad som gäller för dig vänligen kontakta oss på boka@upzone.se för fler svar.

  Alla till Upzone!

  Vi vill att alla ska vara välkomna och kunna besöka Upzone. Vi jobbar just nu med att utbilda och etablera samarbete med teckenspråkig personal för att möjliggöra en fantastisk upplevelse för alla.

 • På Upzone Äventyrsparker använder vi oss av CliC-iT® karbinhakar för att hålla säkerheten på topp för alla våra gäster i höghöjdsbanorna. CliC-iT® är en fransk uppfinning som används i höghöjdsbanor runt om i hela världen. Det är ett kommunicerande system där ena karbinhaken är låst om den andra är öppen. I alla våra parker använder du som gäst CliC-iT® hakarna då de minimerar risken för att koppla loss båda säkringshakarna samtidigt – så att du kan ha kul och vara säker när du klättrar.

  Upzone är också officiell återförsäljare av CliC-iT® i Sverige, så kontakta oss gärna om du vill ha mer information.

 • I våra banor får man inte väga över 120 kg.

 • – Du får inte väga över 120 kg

  – Du får inte vara påverkad av alkohol eller droger

  – Du får inte vara gravid eller ha allvarliga problem med hjärta, nacke eller rygg

 • Vi jobbar mycket med förebyggande säkerhet i våra parker, och vill därför att du tar av dig alla dina smycken och piercings innan du klättrar. Till exempel kan det vara lätt att fastna av misstag om du har örhängen, klocka/armband, ringar eller liknande på dig. Tar du av dig smyckena och lämnar dem hemma så kan vi undvika det.

 • Vi jobbar mycket med förebyggande säkerhet i våra parker. Vi vill därför att du lämnar alla lösa föremål på marken. Väl uppe i banan är det nämligen lätt att tappa detta av misstag eller att det glider ur fickan.

  Lämna därför gärna lösa föremål hemma och ta bara med dig det nödvändigaste. Det finns möjlighet att låsa in eller lämna mindre föremål i incheckningsstugan, men vi har begränsat med förvaringsmöjligheter så ta inte med stora väskor eller likande.

  *Om du vill ta med din mobil upp i banan för att filma eller fota så är det bara att haffa en i personalen, så hjälper dem dig med detta!

 • Hos Upzone har vi ingen åldersgräns utan i våra banor gäller längdgränser. Det har vi för att vi vet att längden hos barn i olika åldrar kan variera och för att barnen ska få en så rolig upplevelse som möjligt vill vi att de ska nå och klara av alla hinder som finns i våra banor. Så även om barnet är stark och aktiv av sig blir det ett problem om hen inte har rätt längd eftersom våra banor är byggda och utformade utifrån de olika längdgränserna. Vid bokning behöver alltså en plats bokas för varje person som ska klättra enligt den längdkategori man tillhör.

  Längdgränsen skiljer sig åt beroende på vilken park ni besöker:
  Borås – 110 cm
  Göteborg – 125 cm
  Kalmar – 100 cm
  Oxelösund – 125 cm
  Skövde – 100 cm
  Sollentuna – 125cm
  Västervik – 125cm
  Ängelholm – 125 cm
  Åhus – 125 cm

 • Om du behöver hjälp, oroa dig inte! Vi har alltid minst två instruktörer på plats i anläggningen och håller uppsikt över dig som klättrar. Även om du kanske inte ser oss mellan träden så finns vi där. Behöver du hjälp eller har en fråga så kan du ropa på oss, så kommer vi och hjälper dig vidare.

  Om en situation skulle uppstå, där du behöver hjälp uppe i banan, kan vi också snabbt klättra upp till dig och fira ner dig med hjälp av vårt räddningssystem. Vi har en genomgående räddnings- och evakueringsplan som alla våra instruktörer också är utbildade i. Dessutom har vi scenariodagar där våra instruktörer får träna på räddningsarbete i parken. Alla våra instruktörer är utbildade enligt International Adventure Park Associations standarder för att hålla säkerheten på topp i våra parker.

 • Finansiera klassresan till Upzone med Kaffekassan

  Behöver din klass tjäna pengar för att uppleva äventyret på Upzone? Med Kaffekassan kan ni tjäna upp till 67 kr per såld produkt genom att sälja delikatesskaffe, utsökta teer och klimatsmarta produkter. Ni kan dessutom tjäna en bonus på 2000 kr och enkelt beräkna priset för Upzone med hjälp av Kaffekassans resekalkylator.

  Förverkliga klassresan till Upzone genom att gå in på kaffekassan.se och börja tjäna pengar idag!

Välj din Upzone-stad

Välj din närmsta stad eller den du tänkt besöka.

Jag vill inte välja stad