Du har inte valt någon stad.

bokningsförfrågan

Säkerhet & Utbildning

Branschledande säkerhet

Vår utbildade personal hjälper dig med utrustningen och säkerhetsgenomgång. Vi tar sedan med dig till vår introzone där vi lär dig att klättra och säkra i banorna. Efter att du bemästrat introzone är det fri klättring i våra olika zoner. Vår personal är alltid närvarande i parken för att guida och peppa dig. Du kan vara avslappnad och fokusera på att ha roligt, vi har koll på säkerheten.

Vi strävar alltid mot att vara i framkanten.

2015 blev vi medlemmar i International Adventure Park Association IAPA för att kunna hålla vår kunskap på topp. Under 2016 blev vi certifierade som utbildningsakademi för IAPA i Sverige och grundade utbildningsakademien i Norden.
Alla våra instruktörer utbildas enligt IAPAs standarder. Som IAPA Academy Sweden erbjuder vi vidareutbildning för dig som redan har erfarenhet i branschen.

Vi klickade vid första mötet.

På Upzone klättrar du i helkroppssele och med CliC-iT® karbinhakar för att hålla säkerheten på topp. Man kan säga att det sa klick mellan Upzone och det franska företaget direkt. Clic-iT är ett kommunicerande system där ena karbinhaken är låst om den andra är öppen. Vår personal gör dagliga visuella och operativa kontroller på banor, system och sele. Allt dokumenteras och vi är stolta över att vara branschledande – så att du kan slappna av.

 

Academy Sweden

Sedan 2016 är Upzone en Certifierad Utbildnings Akademi för International Adventure Park Association (IAPA). Vi utbildar alla våra instruktörer enligt IAPAs standarder.

Vi erbjuder också vidareutbildningar för dig som redan har erfarenhet i branschen och som vill kunna utbilda egna instruktörer på din anläggning enligt IAPAs standarder eller som vill få mer information om vilka säkerhetsstandarder man ska följa.

Du kan läsa mer om organisationen IAPA på deras hemsida HÄR.

Läs mer om de utbildningar vi erbjuder nedan.

Äventyrsguide för äventyrspark

I kursen går vi igenom och övar på de grundläggande kunskaperna du behöver för att jobba som instruktör i en äventyrspark. Under kursen går vi igenom både teori och praktiska delar och vid genomförd kurs ska du kunna ge instruktioner, hantera säkerhetsutrustningen, ta hand om gästerna i parken och ha grundläggande kunskap om säkerhet i parken.

Vill du jobba hos oss ser vi till att du får gå den utbildning du behöver om vi anställer dig, men du kan också gå utbildningen även om du inte ska jobba hos oss.

Lär dig hålla instruktioner, coacha gäster och bli en grym instruktör. 

FÖRKUNSKAPSKRAV

 • Minst 16 år gammal

 • God fysisk och mental hälsa

Äventyrsguide med räddningsansvar för äventyrspark

I kursen går vi igenom och övar på de kunskaper du behöver för att kunna ge en gäst assistans uppe i banan och vi förbereder dig för att kunna hantera pressade situationer som kan uppstå om en gäst behöver hjälp uppe i banan. Vi igenom både teori och praktiska delar, med fokus på att du ska känna dig bekväm med att göra räddningar och evakueringar av gäster uppe i banan.

Lär dig räddningsarbete för att kunna hjälpa besökare i höghöjdsbanan om de behöver räddas eller evakueras.

FÖRKUNSKAPSKRAV

 • Minst 18 år gammal

 • IAPA äventyrsguide

Trainer for Adventure Park

Utbildningen för dig som är en erfaren äventyrsguide med räddningsansvar och som vill fortsätta utvecklas. Som IAPA trainer kommer du få en grundläggande kännedom och omfattande kompetens inom alla områden som berör äventyrsparker och höghöjdsbanor. Som IAPA trainer måste du också kunna kommunicera din kompetens på ett lämpligt sätt.

Lär dig utbilda äventyrsguide och äventyrsguider med räddningsansvar för din egna park enligt IAPAs standarder

FÖRKUNSKAPSKRAV

 • Minst 21 år gammal

 • 1 års erfarenhet som IAPA rescuer (eller liknande)

 • G41: tillstånd för att jobba på hög höjd

 • Utbildningsplats i Borås

Safety Manager for Adventure Park

Utbildningen som SMA ger dig en grundläggande kännedom och omfattande kompetens inom alla områden som berör äventyrsparker och höghöjdsbanor. Från träd och väderkännedom till detaljer om relevanta riktlinjer och normer inom branschen som kommer hjälpa dig att utvecklas inom säkerhetstänket.

 

 

FÖRKUNSKAPSKRAV

 • Minst 21 år gammal

 • 1 års erfarenhet som IAPA äventyrsguide med räddningsansvar (eller liknande)

 • G41: tillstånd för att jobba på hög höjd

 • Utbildningsplats i Borås

Vill du vet mer om våra utbildningar eller IAPA?
Vänligen kontakta oss på Boka@upzone.se för mer information.

Välj din Upzone-stad

Välj din närmsta stad eller den du tänkt besöka.

Jag vill inte välja stad