Upzone borås höghöjdsbana

Höghöjdsbana

Ett äventyr bland trädtopparna!

Höghöjdsbana i Borås

Vuxen 395 kr, Barn 295 krBoka upplevelse
  • Unik upplevelse
  • 5 olika banor
  • Roligt i grupp

-Ditt nästa äventyr.

Ta med dig familj och vänner för klättring och ziplines bland trädtopparna!

Våra höghöjdsbanor är utformade av proffs för att ge dig maximalt med äventyr. Våra banor är byggda utifrån zoner som markerar höjden och svårighetsgraden – så att du oavsett höjdrädsla, ålder eller erfarenhet kan få en upplevelse du sent ska glömma!

I varje bana får ni möjlighet att testa på olika hinder med integrerade ziplines, så att oavsett vilken bana ni väljer, får ni en bra blandning av balans, styrka och pirr i magen!

Läs mer om vilka banor som finns i parken under fliken ”Våra banor” längre ner på sidan.

Ett besök hos oss

Klättringen börjar med en 30 minuters säkerhetsgenomgång och påselning i vår Introzone, där får ni testa på olika hinder och ziplines på en lägre höjd för att därefter ta er vidare upp på högre höjder. Ni får sen fri tillgång till våra höghöjdsbanor i 2 timmar, svischa fram i zipline och klättra så mycket ni bara orkar och hinner!

Äta i parken

Ta gärna med picknick och slå er ner före eller efter klättringen på någon av  våra mysiga sittplatser i skogen. Det finns även grillmöjligheter i närheten av våra parker, men ta med egen kål och tillbehör för detta. (Undantag i Sollentuna som ännu inte har möjlighet för grill)

Branschledande säkerhet

På Upzone klättrar du i helkroppssele och med CliC-iT® karbinhakar för att hålla säkerheten på topp och vår utbildade personal är alltid närvarande i parken för att guida och peppa dig. Så du kan vara avslappnad och fokusera på att ha roligt medans vi har koll på säkerheten!

Planera ditt besök

Läs mer här!

Familjeklättring

– Alltid ca 20% bättre pris för Barnfamiljer!

Boka vårt familjeerbjudande – samma klättring men till ett förmånligare pris.

Ta med hela familjen för en rolig och äventyrlig dag tillsammans hos oss på Upzone. Vi lovar att ni alla kommer känna glädje och mod efter att ni har klättrat i våra olika höghöjdsbanor.

När ni bokar familjeklättring har ni fortfarande tillgång till de banor enligt er längdgräns, precis samma som ”höghöjdsbana”, men till ett fördelaktigt pris.

Info
Familjepaketet innebär ett förmånligare pris för barnfamiljer med barn under 18 år. För att ta del av erbjudandet behöver ni vara 1-2 vuxna och max 6 deltagare.

*Familjeklättring är rabatterat med ca 20% från ordinarie pris /person. Priset justeras beroende på hur många ni bokar.

  • Ett minne för livet

  • Kul för hela familjen

  • Unik upplevelse

Boka här!

Upzone Borås

– Äventyret ligger i luften!

Borås äventyrspark har allt och lite till. Våra 5 banor som vi kallar för zones är utformade för maximalt äventyr för alla. Här får du uppleva klättring från 3-11 meters höjd! Börja äventyret i funzone och jobba dig framåt mot utmaningarna som väntar i riskzone.  Eller så stannar du i flyzonen och njuter av alla linbanor! Här finns något för alla.

En succé sedan 2009.

Äventyrsparken ligger omgiven i ett mysigt skogsområde. Här ligger äventyr, adrenalin och mod i luften och har gjort det sedan 2009. Upzone Borås är vår första park och vi ligger mitt emellan Borås Djurpark, Leo’s Lekland och Alidebergsbadet.

Längdgräns

I dem flesta av våra höghöjdsbanor har vi en längdgräns på +125cm förutom i vår tuffaste bana Riskzone, som har +145cm. Hos oss på Upzone Borås har vi även en lägre bana för dem mindre kidsen -Funzone. Här kan man klättra när man är +110cm lång.

Använd ditt Friskvårdsbidrag

Läs mer!

Våra banor - Klicka här

Funzone

Funzone är vår lägsta och lättaste bana men låt inte det lura dig,  det är inte så lätt som det ser ut! Funzone är en perfekt utmaning för våra minsta äventyrare, men även en rolig första bana för alla sorters äventyrare!

Högsta punkt: 3 meter
Antal hinder: 11
Längdgräns: från 110cm
Svårighetsgrad: Nybörjare

OBS! Vuxen rekommenderas att klättra med.

Fitnesszone

I Fitnesszone börjar utmaningen med lite mer tekniskt problema- tiska hinder. Klättra genom tunnlar och balansera på skidor! Se bara upp för dinosaurier från Borås Djurpark när du åker linbana sittandes på en livboj.

Högsta punkt: 6 meter
Antal hinder: 10
Längdgräns: från 125cm
Svårighetsgrad: Lätt

 

Flyzone

I Flyzone susar du fram bland blad och grenar. En perfekt bana för dig som vill ha en smygstart på det stora äventyret där linbanor står i centrum. Här hittar du en zipline som tar dig 79m mellan trädtopparna!

Högsta punkt: 10 meter
Antal hinder: 7
Längdgräns: från 125cm
Svårighetsgrad: Lätt

Adventurezone

Nu börjar det blir högt! Adventurezone brukar vara den absoluta favoritbanan med alla långa linbanor. Swisha förbi bland trädtopparna och njut av åkturen! Kälken gör Adventurezone till vår näst svåraste bana, men visa bara kälken vem som bestämmer så kommer även du ha hittat din favorit!

Högsta punkt: 9
Antal hinder: 12
Längdgräns: från 125cm
Svårighetsgrad: Medel

Riskzone

I Riskzone blir även den mest orädda utmanad med tekniska, fysiskt krävande, långa hinder upp till 11 meter upp i luften. Banan avslutas med Big Jump, där du hoppar ut 8 meter upp i luften och firas ner till marken.

Spara på krafterna om du ska ta dig an Riskzone, dem kommer behövas!

Högsta punkt: 11 meter
Antal hinder: 11
Längdgräns: från 145cm
Svårighetsgrad: Svår

Boka upplevelse

Searching Availability...