Höghöjdsbana – Borås

En äventyrlig upplevelse bland trädtopparna. I en kombination av klättring, sport, mod och lek tar du dig fram genom olika hinder och ziplines.

Roligt äventyr på hög nivå

Klättring i våra höghöjdsbanor är ett fysisk äventyr på 2,5 timmar – under aktiviteten får du uppleva varierande höjder samt klättra och balansera i en hinderbana som är uppspänd bland trädtopparna. I alla våra klätterparker finns det även roliga ziplines och linbanor av olika längder som kommer ge dig pirr i magen.
En rolig utmaning där alla kan klättra på sin egen nivå. Ser hur ditt barn eller din kompis vågar ta det där extra klivet som de inte trodde de skulle våga. Våra guider finns alltid tills hand för att hjälpa dig genom hinderbanan. Vi på Upzone älskar att ta hand om er.

Se priser

Säkerheten först

Alla gäster får först hjälp på med utrustningen. Ni får sedan lära er hur man klättrar och säkrar sig i banorna på vår intro-bana. Därefter är det fri klättring i våra olika banor. Du är under uppsikt av våra IAPA-utbildade instruktörer medan du klättrar. De hjälper dig gärna och ger tips om det behövs. Så det är bara att slappna av, fokusera på att ha roligt och njuta av omgivningen. Upzone genomför dagliga visuella kontrollera samt regelbundna operativa kontroller. Alla gäster klättrar med helkroppsele och vi använder oss av CliC-iT® karbinhakar för att hålla säkerheten på topp. Det är ett kommunicerande system där ena karbinhaken är låst om den andra är öppen. I alla våra parker använder du som gäst CliC-iT® hakarna då de minimerar risken för att koppla loss båda dina säkringshakar samtidigt, så att du kan ha kul och vara säker när du klättrar.

Längdgräns: Från 110 cm för de minsta i våran Kidszone
Viktgräns: 120 kg

Big Swing i Borås

Big Swing är kort och gott en riktigt stor gunga. Från plattformen på 8 meters höjd sitter du fastspänd i en sele, det enda du behöver göra, och våga, är att ta ett kliv ut i luften. Ett litet fritt fall – sedan fångas du upp av gungan och svingas iväg med ett härligt pirr i magen.

Big Swing är perfekt som tillval på äventyrsklättringen. Det funkar även utmärkt att göra under ett kortare besök – för den som vill ha något extra.

Pris: 195 kr/person onsdag, fredag och söndag 15:30
Åldersgräns: 14 år

1 hopp per person. Bokas som extra produkt i kalendern under Big Swing.
OBS! Hoppet finns endast att boka till starttid 15:30 på onsdagar, fredagar och lördagar.

Big SWingBig SWing

Priser

Små äventyrare

110 - 124 cm

Pris

195 kr

Vilka banor ingår?

 • Funzone

Unga äventyrare

125 - 144 cm

Pris

295 kr

Vilka banor ingår?

 • Funzone

 • Fitnesszone

 • Adventurezone

 • Flyzone

Stora äventyrare

Från 145 cm (barn eller vuxen)

Pris

395 kr

Vilka banor ingår?

 • Funzone

 • Fitnesszone

 • Adventurezone

 • Flyzone

 • Challengezone

 • Riskzone

Familjpaket

Ta med familjen på ett riktigt äventyr!

Stora äventyrare 336kr / Unga äventyrare 265kr / Små äventyrare 185kr

Gäller för minst 3 deltagare och max 6 deltagare.
Varje bokning måste består av minst 1 vuxen men max 2 vuxna och barn upp till 18 år.

Boka vårt familjeerbjudande - samma klättring men till ett förmånligare pris.
Finns begränsat antal platser per dag. Välj Klättring höghöjdsbana - Familjepaket 2,5h i bokningskalendern.

Familjepaketet är bokningsbart under Lördagar och Söndagar säsongen ut (2021).

OBS!

Då banan kan upplevas olika svår för varje barn rekommenderar vi att en vuxen aktivt klättrar med. Vi har som krav att minst 1 vuxen per 4 barn ska hålla aktiv uppsikt från marken.
Du får inte klättra om du är gravid.

Banbeskrivning

FunZone

Funzone är vår lägsta bana anpassad för de allra minsta besökarna, men låt inte det lura dig. Balansera fram på svajande hinder, det är inte så lätt som det ser ut!

Högsta punkt: 3 meter
Antal hinder: 10
Längdgräns: från 110 cm

OBS! Barn mellan 110 cm – 124 cm rekommenderar vi att någon äldre aktivt klättrar med barnet och hjälper till vid behov.

FitnessZone

I Fitnesszone börjar utmaningen med lite mer tekniskt problematiska hinder. Sicksacka mellan stockarna, klättra genom tunnlar och balansera på skidor!

Högsta punkt: 6 meter
Antal hinder: 10
Längdgräns: från 125 cm

OBS! Barn mellan 125 cm – 144 cm rekommenderar vi att någon äldre aktivt klättrar med barnet och hjälper till vid behov.

AdventureZone

Nu börjar det blir högt! Adventurezone brukar vara favoritbanan för många med flera långa linbanor och roliga hinder. Swisha förbi bland trädtopparna och njut av åkturen!

Högsta punkt: 9 meter
Antal hinder: 12
Längdgräns: från 125 cm

OBS! Barn mellan 125 cm – 144 cm rekommenderar vi att någon äldre aktivt klättrar med barnet och hjälper till vid behov.

FlyZone ( Nyhet 2021 )

Även om Flyzone är en av de lättare banorna så är den kul även för vuxna. Svinga dig fram i lianen och åk på de tre långa linbanorna.

Högsta punkt: 6 meter
Antal hinder: 7
Från 125 cm

 

OBS! Barn mellan 125 cm – 144 cm rekommenderar vi att någon äldre aktivt klättrar med barnet och hjälper till vid behov.

RiskZone

I Riskzone blir även den mest orädde utmanad med tekniska, fysiskt krävande och långa hinder. Riskzone i Borås är en av de tuffaste banorna i alla våra parker, och avslutas med Big Jump på 8 meter! Vågar du?

Högsta punkt: 11 meter
Antal hinder: 11
Längdgräns: från 145 cm

OBS! Då banan kan upplevas olika svår för barn rekommenderar vi att någon vuxen klättrar aktivt med yngre barn.

Boka Höghöjdsbana i Borås

Vid problem kan ni istället skicka er förfrågan här

Searching Availability...