utbildningar-hemster

Utbildningar

Är du intresserad av att jobba i branschen? Eller har du redan erfarenhet i branschen och vill kunna utbilda dina egna instruktörer?

Academy Sweden

Sedan 2016 är Upzone en Certifierad Utbildnings Akademi för International Adventure Park Association (IAPA). Vi utbildar alla våra instruktörer enligt IAPAs standarder.

Vi erbjuder också vidareutbildningar för dig som redan har erfarenhet i branschen och som vill kunna utbilda egna instruktörer på din anläggning enligt IAPAs standarder eller som vill få mer information om vilka säkerhetsstandarder man ska följa.

Du kan läsa mer om organisationen IAPA på deras hemsida HÄR.

Läs mer om de utbildningar vi erbjuder nedan.

Ta möjligheten och lär dig grunderna som instruktör för höghöjdsbana för att kunna jobba i en ny spännande bransch.

Instructor for Adventure Park

I kursen går vi igenom och övar på de grundläggande kunskaperna du behöver för att jobba som instruktör i en äventyrspark. Under kursen går vi igenom både teori och praktiska delar och vid genomförd kurs ska du kunna ge instruktioner, hantera säkerhetsutrustningen, ta hand om gästerna i parken och ha grundläggande kunskap om säkerhet i parken.

Vill du jobba hos oss ser vi till att du får gå den utbildning du behöver om vi anställer dig, men du kan också gå utbildningen även om du inte ska jobba hos oss.

 • Förkunskapskrav

  Minst 16 år gammal

 • God fysisk och mental hälsa

 • Genomfört HLR-utbildning

Lär dig räddningsarbete för att kunna hjälpa besökare i höghöjdsbanan om de behöver räddas eller evakueras.

Rescuer for Adventure park

I kursen går vi igenom och övar på de kunskaper du behöver för att kunna ge en gäst assistans uppe i banan och vi förbereder dig för att kunna hantera pressade situationer som kan uppstå om en gäst behöver hjälp uppe i banan. Vi igenom både teori och praktiska delar, med fokus på att du ska känna dig bekväm med att göra räddningar och evakueringar av gäster uppe i banan.

 • Förkunskapskrav

  Minst 18 år gammal

 • Godkänd Instructor for Adventure Park kurs

Lär dig utbilda Instructors och Rescuers för din egna park enligt IAPAs standarder

Trainer for Adventure Park

I kursen går vi igenom de kunskaper som krävs för att kunna utbilda Instructors och Rescuer i din egna park. Vi blandar praktik med teori, och övar både tekniska kunskaperna samt pedagogiska metoder som behövs för att bli en bra utbildare. Vi går igenom bl.a. Operativa krav för Äventyrsparker, Räddnings och Evakueringskoncept, PSU kunskap, och dokumentation. Läs kursbeskrivningen för mer information.

 • Plats

  Borås

 • Förkunskapskrav

  Minst 21 år gammal

 • 1 års erfarenhet som IAPA rescuer (eller liknande)

 • G41: tillstånd för att jobba på hög höjd

Lär dig mer ingående om alla de regulationer och krav det finns angående säkerhet i Äventyrsparker.

Safety Manager for Adventure Park

Utbildningen som SMA ger dig en grundläggande kännedom och omfattande kompetens inom alla områden som berör äventyrsparker och höghöjdsbanor. Från träd och väderkännedom till detaljer om relevanta riktlinjer och normer inom branschen som kommer hjälpa dig att utvecklas inom säkerhetstänket.

 • Plats

  Borås

 • Förkunskapskrav

  Minst 21 år gammal

 • 1 års erfarenhet som IAPA rescuer (eller liknande)

 • G41: tillstånd för att jobba på hög höjd