Höghöjdsbana – Skövde

En äventyrlig upplevelse bland trädtopparna. I en kombination av klättring, sport, mod och lek tar du dig fram genom olika hinder och ziplines.

Roligt äventyr på hög nivå

Äventyrsklättring i våra höghöjdsbanor är ett äventyr på 2,5 timmar – under äventyret får du uppleva höga höjder, klättra, balansera och åka zipline bland trädtopparna.
En rolig utmaning där alla kan klättra på sin egen nivå. Så det är helt okej om någon av er är lite rädd för höjder – vi på Upzone kommer ta väl hand om er.

Se priser

Säkerheten först

Alla gäster får först hjälp på med utrustningen. Ni får sedan lära er hur man klättrar och säkrar sig i banorna på vår intro-bana. Därefter är det fri klättring i våra olika banor. Du är under uppsikt av våra IAPA-utbildade instruktörer medan du klättrar. De hjälper dig gärna och ger tips om det behövs. Så det är bara att slappna av, fokusera på att ha roligt och njuta av omgivningen. Upzone genomför dagliga visuella kontrollera samt regelbundna operativa kontroller. Alla gäster klättrar med helkroppsele och vi använder oss av CliC-iT® karbinhakar för att hålla säkerheten på topp. Det är ett kommunicerande system där ena karbinhaken är låst om den andra är öppen. I alla våra parker använder du som gäst CliC-iT® hakarna då de minimerar risken för att koppla loss båda dina säkringshakar samtidigt, så att du kan ha kul och vara säker när du klättrar.

Längdgräns: Från 110 cm för de minsta i våran Kidszone
Viktgräns: 120 kg

Priser

Små äventyrare

Från 100 cm

Pris

195 kr

Vilka banor ingår?

 • Kidszone

Unga äventyrare

Från 125 cm

Pris

295 kr

Vilka banor ingår?

 • Kidszone

 • Fitnesszone

 • Adventurezone

 • Wildzone

 • Flyzone

Vuxna äventyrare

Från 145 cm

Pris

395 kr

Vilka banor ingår?

 • Kidszone

 • Fitnesszone

 • Adventurezone

 • Flyzone

 • Wildzone

 • Challengezone

 • Riskzone

Familjeerbjudande

4 personer

Pris

1 280 kr

Gäller endast onsdagar och söndagar.

Gäller vid bokning av:
1 vuxen och 3 barn under 18 år.

OBS!

Då banan kan upplevas olika svår för varje barn rekommenderar vi att en vuxen aktivt klättrar med. Vi har som krav att minst 1 vuxen per 4 barn ska hålla aktiv uppsikt från marken. Klättrar du endast med ditt barn i Funzone eller Kidszone kan du köpa till din plats för 195 kr.

Banbeskrivning

KidsZone

Kidszone är vår lägsta bana anpassad för de allra minsta besökarna, men låt inte det lura dig. Balansera fram på svajande hinder, det är inte så lätt som det ser ut!

Högsta punkt: 1.6 meter
Antal hinder: 9
Längdgräns: från 100 cm

OBS! Barn mellan 110 cm – 124 cm rekommenderar vi att någon äldre aktivt klättrar med barnet och hjälper till vid behov.

FitnessZone

I Fitnesszone börjar utmaningen med lite mer tekniskt problematiska hinder. Sicksacka mellan stockarna, klättra genom tunnlar och balansera på skidor!

Högsta punkt: 6 meter
Antal hinder: 10
Längdgräns: från 125 cm

OBS! Barn mellan 125 cm – 144 cm rekommenderar vi att någon äldre aktivt klättrar med barnet och hjälper till vid behov.

AdventureZone

Nu börjar det blir högt! Adventurezone brukar vara favoritbanan för många med flera långa linbanor och roliga hinder. Swisha förbi bland trädtopparna och njut av åkturen!

Högsta punkt: 9 meter
Antal hinder: 12
Längdgräns: från 125 cm

OBS! Barn mellan 125 cm – 144 cm rekommenderar vi att någon äldre aktivt klättrar med barnet och hjälper till vid behov.

RiskZone

I Riskzone blir även den mest orädde utmanad med tekniska, fysiskt krävande och långa hinder. Riskzone i Borås är en av de tuffaste banorna i alla våra parker, och avslutas med Big Jump på 8 meter! Vågar du?

Högsta punkt: 11 meter
Antal hinder: 11
Längdgräns: från 145 cm

OBS! Då banan kan upplevas olika svår för barn rekommenderar vi att någon vuxen klättrar aktivt med yngre barn.

Boka Höghöjdsbana i Skövde

Vid problem kan ni istället skicka er förfrågan här

Searching Availability...