anvandarvillkor-om-upzone-hoghojdsbana

Om Upzone

I maj 2009 öppnades portarna till den första Upzone Äventyrsparken i Borås. Det var hos den tyska entreprenören Tamara Christmann Olofsson idén föddes. 2008 såg hon utvecklingen av den här typen av anläggningar på den tyska marknaden – och ett år senare stod allt klart för att öppna en egen park i Sverige. Intresset började också växa i Sverige och 2012-2013 var Tamara konsult åt Isaberg Mountain Resort när de ville öppna en egen höghöjdsbana.

2014 var det dags att öppna Upzones andra park i Ängelholm, som nu är vår mest besökta park. I augusti 2015 öppnade vi sedan den tredje anläggningen i Ullared. Eftersom branschen fortsatte att växa utvecklade Tamara ett franchise-koncept, då det ofta kommer in förfrågningar om att öppna nya parker. I juli 2016 öppnade vi den första franchiseparken i Åhus och i maj 2018 invigdes den andra franchiseparken uppe i Luleå. Den tredje är just nu under uppbyggnad i Billingen, Skövde och planeras öppna under 2021.

Sedan starten 2009 till i juli 2018 har vi haft sammanlagt 100 000 klättrande besökare i våra anläggningar.

Vi på Upzone strävar alltid mot att vara i framkanten av branschen, för vi vill att när du besöker oss så ska du få en så kul och säker upplevelse som möjligt. 2015 blev vi därför medlemmar i International Adventure Park Association IAPA för att kunna hålla vår kunskap på topp, och 2016 blev vi också certifierade som en utbildningsakademi för IAPA. Alla våra instruktörer utbildas enligt IAPAs standarder, och som IAPA Academy Sweden så erbjuder vi vidareutbildning för dig som redan har erfarenhet i branschen. Du kan läsa mer om de utbildningar vi erbjuder med IAPA HÄR.

Vi är också medlemmar i branschorganisationen Sveriges Höghöjdsbanor. Tamara var initiativtagare till att starta organisationen 2013 för att kunna skapa dialog kring säkerhet på hög höjd, och för att skapa trovärdighet för branschen.

Även om höghöjdsbanorna är vår främsta aktivitet som vi driver så har vi också andra produkter. Vi jobbar dessutom för att utveckla äventyrsturism-branschen. Vi på Upzone, har varit delaktiga och hjälpt HiveandFive att utveckla ett nytt bokningsystem och partnerportal för Äventyrsaktiviteter. Vi samarbetar också med andra aktörer i närheten av våra parker för att skapa heldagsäventyr för dig med t.ex. klättring och kanot. Under 2017 började vi också erbjuda, bland annat, Combat Archery Tag och under 2019 lanserade vi även aktiviteterna Escape Game och Amazing Race. Fler nya produkter är i planeringsfasen – så håll utkik!

Vi önskar dig varmt välkommen till våra anläggningar och ser fram emot att dela äventyret med dig!