Säkerheten på Upzone

Varje dag när vi på Upzone öppnar våra parker klättrar personalen alla banor och kollar så att allt ser bra ut. Det kan vara allt från att en gren har trillat ner från ett träd och ligger på en plattform till att ett rep behöver bytas ut. Under säsongen går vår säkerhetsansvariga igenom parken noggrant och varje år tar vi in en oberoende besiktningsman. I år var Proadventure i parkerna för att kontrollera banorna grundligt. Vi har dessutom en arborist som kontrollerar alla träden banorna är byggda på och träden runt omkring, allt för att hålla säkerheten på topp.

På Upzones Äventyrsparker använder vi oss av CliC-iT® karbinhakar för att säkra oss med i vajrarna på höghöjdsbanorna. CliC-iT® är en fransk uppfinning som används i höghöjdsbanor runt hela världen. CliC-iT® karbinhakar är ett kommunicerande system där ena karbinhaken är låst om den andra är öppen. Vi jobbar mot att uteslutande använda oss av CliC-iT® hakarna då de minimerar risken för att koppla loss båda sina säkringshakar samtidigt.

Videon nedan visar hur CliC-iT® fungerar.
Vi har aldrig haft någon fallolycka i någon av våra parker, det vill säga en olycka där någon har med manuella* karbinhakar råkat kopplat loss båda och fallit ner från banan. Vi vill bibehålla den nollan och jobbar därför ständigt mot att bli bättre och säkrare. Därför har vi valt att använda oss av CliC-iT® karbinhakar i våra parker sedan säsongen 2013 för att du som besöker oss ska känna dig trygg på ditt äventyr.
Alla våra klättrande kunder är dessutom helförsäkrade via Länsförsäkringar.

Har du frågor och funderingar kring våra säkerhetsrutiner? Då kan du höra av dig till vår VD Tamara Christmann Olofsson på tamara@upzone.se.

* Karbinhakar där båda hakarna går att öppna samtidigt.