PRAKTISERA HOS UPZONE

Upzone Äventyrsparker finns på 4 olika platser i Sverige. Om du är intresserad av att söka en praktikplats hos oss kontaktar du den som är ansvarig för resepektive park direkt.
Kontaktuppgifter
Borås - Albin Glemfelt
albin@upzone.se
Ullared - Amely Riess 
amely@upzone.se
Ängelholm - Johan Linder
johan@upzone.se
Åhus - Greger Åberg
greger@upzone.se 

Praktik

Beskrivning:
När du gör praktik i en Upzone Äventyrspark kommer du att vara tillsammans med en handledande guide i parken. Du kommer få prova på hur det är att jobba som en guide med uppgifter som t.ex. ta hand utrustningen vi lånar ut till våra gäster när dem ska klättra, vara med vid instruktioner vi håller i för våra gäster där vi berättar hur man använder utrustningen och hur dem tar sig fram genom banorna, du kommer att vara med och hjälpa guiderna vid uppsikt i parken när våra gäster klättrar, allmän rengöring och underhåll av parken och våra lokaler bland annat. Du kommer att få en uppfattning av hur det är att jobba som guide i en av våra höghöjdsbanor.  Vi jobbar med mycket kundbemötande, coachning och guidning av våra gäster i banorna och merförsäljning så det är viktigt att du är en utåtriktad person som vill prova på nya saker. Att vara guide hos oss är dessutom ett ganska fysisk krävande arbete så du behöver orka att stå på fötterna och röra på dig under hela dagen. 

Arbetsuppgifter inkluderar bland annat

 •     Coacha och guida gäster som behöver hjälp uppe i banorna
 •     Hjälp vid sele- och säkerhetsinstruktion innan klättring för gästerna
 •     Uppsikt över klättrande gäster
 •     Allmän gästservice av klättrande gäster och besökande på området
 •     Marknadsföring / Eventpersonal
 •     Daglig rutinkontroll och allmän skötsel av gästernas utrustning
 •     Daglig rutinkontroll av banorna innan gästerna klättrar
 •     Renhållning i parken / gäst- och personalutrymmen 

Krav

 • Du måste ha fyllt minst 15 år
 • Du måste ha sammahängande praktik i minst 1 vecka/5 dagar eller 30 timmar

Meriterande

 •     Pratar och förstår andra språk utöver svenska och engelska, till exempel tyska, danska, eller andra språk.
 •     Utbildning inom turism, natur, äventyr & guidning.
 •     HLR certifikat

OBS!
Praktiken kommer att fördelas på de dagar vi har bokningar vilket är mestadels helger och kvällar, praktiken kan därför bli uppdelad på två helger t.ex.

Ansökan:
Ansök om en praktiklats genom att skicka ett mail till respektive Parkmanager för den parken du vill vara i, i mailen skall du bifoga en beskrivning av dig och varför du vill praktisera hos oss.

Utbildning för att jobba som instruktör
Skulle du efter din praktik vara intresserad av att börja jobba hos oss måste man innan man påbörjar anställning gå en utbildning och bli certifierad instruktör för höghöjdsbana via International Adventure Park Association eller redan inneha liknande certificat. Har du inte utbildningen ordnar vi så att du får gå utbildningen. Utbildningen kostar 3000 kr för Cashier och  5000 kr för Rescuer och ger dig ett internationellt certificat som instruktör (för Cashier) och licens att jobba på hög höjd som rescuer (för Rescuers), men jobbar man under hela säsongen hos upzone så betalar vi för större delen eller hela kostnaden av din utbildning.